Wed01262022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Omladinski krug AKTIVNOSTI OMLADINSKOG KRUGA

AKTIVNOSTI OMLADINSKOG KRUGA

24.09.2014.godine održan je četvrti saziv Skupštine Omladinskog  kruga MIZ Konjic. Na ovoj Skupštini izabrano je novo rukovodstvo omladinskog kruga čiji odbor čine: Ćosić Harun, Begić Damir, Nuhanović Harun, Hodžić Amar, Korić Hamza, Bajramović Mahir, Ćosić Hadžera, Nuhanović Amela, Džajić Armina i Ahmed Tesnim.

Za predsjednika Omladinskog kruga izabran je Ammar Lavić.

Prva aktivnost novoizabranog rukovodstva Omladinskog kruga bila je organizacija bajramskog druženja za omladinu koje je organizovano u nedjelju 5.10.2014.g. u Drvenoj sali u Konjicu. Druženju je pored omladine iz Konjica prisustvovala i omladina iz Blagaja, Mostara i Jablanice.

U prvom dijelu bajramskog druženja u terminu od akšama do jacije namaza prisutnima se obratio Esad ef. Bajić koji je govorio o važnosti omladinskog kruga te prisutne podsjetio na poruke kurbana i hadža naglašavajući važnost jedinstva kod muslimana što je jedna od poruka samog hadža.

Nakon jacije namaza program je nastavljen nastupom hora Omladinskog kruga MIZ Konjic "Ayman". U nastavku programa učešće su uzeli učenjem ilahija i kasida i Damir Begić i drugi gosti.

Omladinsko druženje je organizovano na zavidnom nivou i nadati se je da će sličnih sadržaja biti što više u budućnosti.