Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti 17-godišnji Davud Efendić među najboljim učačima Kur'ana na svijetu

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

17-godišnji Davud Efendić među najboljim učačima Kur'ana na svijetu

Davud Ef. Efendić, jedini je predstavnik BiH na takmičenju učača Kur'ana u Dubaiju. Ovaj mladi hafiz je prošle i pretprošle godine bio imam za vrijeme ramazana i u našoj čaršijskoj džamiji u Konjicu te se svi s radošću sjećamo njegovog prelijepog učenja Kur'ana. Želimo mu dobar rezultat na takmičenju i da mu Uzvišeni Allah da, svaki hajr u budućem životu u nadi da ćemo i u narednim godinama imati prilike družiti se  s njim u našem gradu.

Kako nam je kazao Davudov otac Mustafa, osnovnu školu u ovom gradu završio je kao učenik generacije. 

"On je prvak u učenju Kur'ana na nivou rijaseta. Osvojio je sve moguće nagrade za učenje Kur'ana", kaže hafiz Mustafa za Klix.ba te dodaje da je Davud jedini predstavnik naše zemlje u Dubaiju.

Osim BiH, na takmičenju učestvuje još 89 zemalja, a kako javljaju katarski mediji, ovaj učenik trećeg razreda Behram-begove medrese u Tuzli, već na početku se izdvojio kao veliki favorit za osvajanje prestižne nagrade.

On je prelijepim učenjem ajeta iz Kur'ana dirnuo sve prisutne i članove žirija, tako da se već nalazi u utrci za glavnu nagradu, kao i nagradu za najbolji glas. 

"Prezadovoljan sam svojim učenjem i što sam na najbolji mogući način predstavio svoju zemlju i sebe na ovom takmičenju. Ovo je jedno od najtežih i najzahtjevnijih takmičenja u učenju Kur'ana na svijetu", kazao je Efendić. 

Kako nam je potvrdio njegov otac, on je prošle godine na takmičenju u Mekki osvojio peto mjesto. Davud je hafiz već 18 mjeseci. 

"Moja porodica ulaže velike nade u mene i nadam se da ću ih obradovati ulaskom među deset najboljih", dodaje Davud. 

Međunarodno takmičenje u učenju Kur'ana, na kojem je Davud jedini predstavnik BiH, završava krajem ovog mjeseca. Najbolji učač dobit će nagradu u iznosu od oko 50.000 eura.

izvor klix.ba

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner