Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Hafiz Bugari -Tribina u Mostaru

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Hafiz Bugari -Tribina u Mostaru

Da su predavanja hafiza Sulejmana Bugarija najposjećenija i najslušanija potvrđeno je u četvrtak, 26.12.2013.godine u prepunoj sali u Kulturnom centru Kralj Fahd na Bunuru, u Mostaru.
U organizaciji Kulturno-edukativnog centra za ženu Sehara hafiz Bugari je govorio o temi „Zdrava porodica, zdravo društvo“. Kišna decembarska večer nije spriječila naše građane da posjete spomenuti događaj . Hafiz je uspio prenijeti svoju pozitivnu energiju na sve prisutne. Svojim inspirativnim govorom je jasno prenio poruke mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja, solidarnosti i tolerantnosti. Jasno je ukazao na recepte kako bismo bili bolji i sretniji ljudi na vrlo jednostavan način. Jedan od najvećih islamskih mislilaca u Bosni i Hercegovini je primjerima iz svakodnevnog života isticao važnost ispravnog podizanja porodice, odgoja djece, međusobnim, skladnim i zdravim porodičnim odnosima u duhu vjere. Recepte za skladan, sretan i uspješan zivot na svim poljima uspjećemo živeći život po uzoru na Allahovog poslanika Muhameda a.s.


“Vjera je vrlo jednostavna, i tako je treba i prenositi. Kod nas se možda nekada i pretjeruje, vjera se ponekad komplikuje i čini nerazumljivom za narod, kompleksnom. Druga je stvar što pojedini ne slijede ove riječi. To je velika šteta jer, nažalost, tako tjeraju ljude od vjere, i ne približavaju je ni drugima a ni sebi“ ističe hafiz Bugari, citirajući hadis Muhameda a.s „Vjera je lahka, nemojte je komplikovati..."
Kroz razgovor sa prisutnim gostima saznajemo da su se okoristili onim sto su čuli i da su sretni sto su došli poslušati uvijek rado slušanoga hafiza Bugarija te da su zahvaljujući njegovim savjetima našli rješanja za probleme iz svoga svakodnevnog života.

Izvor: http://www.seharamostar.com/

 

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner