Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Njemačka Fondcija LIES počela distribuciju milion primjeraka Kur'ana u Bosni i Hercegovini

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Njemačka Fondcija LIES počela distribuciju milion primjeraka Kur'ana u Bosni i Hercegovini

Njemačka Fondacija LIES ( Čitaj) danas je u Mostaru otpočela distribuciju preko milion primjeraka Kur'ana štampanog na bosanskom jeziku. Prvi primjerak prijevoda Kur'ana štampanog na bosanskom jeziku uručili su mostarskom muftiji Seid ef. Smajkiću . Riječ je o projektu štampanja i distribuciji Kur'ana i prijevoda kojeg ova islamska organizacija provedi širom Evrope. Nakon Mostara, oni će u Bosni i Hercegovini u narednih 15 dana najprije posjetit Počitelj, a potom i druge gradove u Bosni i Hercegovini. Nakon Bosne i Hercegovine posjetit će Crnu Goru i Hrvatsku.
Prije dvije godine projekat štampanja i distribucije Kur'ana, iz vlastitih sredstava, u Njemačkoj počeo je Ibrahim Abu Nagih. Danas ova Fondacija broji preko 2000 članova. Do sada su podijelili preko milion primjeraka u Njemačkoj, a namjera im je da u toj zemlji podijele 20 miliona primjeraka. Pored orginalnog arapskog teksta Fondacija LIES štampala je prevoda Kur'ana i na španskom, njemačkom, francuskom i ruskom jeziku. „Ovo je dokaz iskrenog prijateljstva prema muslimanima u Bosni i Hercegvoini ali i muslimanima širom svijeta“, ocijenio je muftija Smajkić. On je posebno istako kako je ova akcija distribucije primjeraka Kur'ana od velikog značaja jer su ljudi potisnuli vlastite interese i izdvajaju od ličnih dohodaka kako bi svjetlo islama razbijalo kulturološko-civilizacijske tmine koje nadvijaju svijet i Evropu. „Najbolji odgovor na islamofobične trendove je ovakav neposredan kontakt sa Božijom riječi i Kur'anom“, zaključio je muftija Smajkić.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner