Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Muftija Smajkić primio šefa Misije OSCE-a u BiH

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Muftija Smajkić primio šefa Misije OSCE-a u BiH

mu-mo-osce-02-2014-1

Mostar, 18. februar 2014. godine - Mostarski muftija h Seid ef. Smajkić danas je primio šefa Misije OSCE-a u BiH Fletchera Burtona i Doron Frishmana šefa Ureda OSCE-a u Mostaru  s kojim je razgovarao o aktuelnim dešavanjima posljednjih dana u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na refleksije tih događaja u Mostaru.

 

Muftija je u razgovoru iznio historijski kontekst nacionalnih odnosa u ovom dijelu naše zemlje te naglasio kako se zbog posljedica rata u Mostaru pokušava promovirati politička dominacija Hrvata nad Bošnjacima. Potom je istakao kako su Bošnjaci u Hercegovini zbog ekonomske oslabljenosti i nasilnih demografskih promjena  postali manjina.

Šef Misije OSCE-a Burton se posebno interesirao za međureligijski dijalog i o međusobnoj saradnji vjerskih zajednica. Interesirao se da li postoji bojazan da socijalni nemiri prerastu u međuetnički sukob.  

Muftija Smajkić je odbacio mogućnost da bi se takva pomisao mogla pojaviti unutar građana i naroda koji žive na ovom prostoru. „Ukoliko bi se tako nešto i desilo onda bi to bilo inspirirano radikalnim izjavama političkih lidera koji bi iz toga željeli izvući političku korist“, kazao je muftija.      

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner