Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti U Sarajevu mirna šetnja za podršku Gazi

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

U Sarajevu mirna šetnja za podršku Gazi

Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini u suorganizaciji sa Udruženjem Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva i Udruženjem ''Mladi muslimani'' u subotu, 19. jula, organizira protestnu šetnju u znak osude brutalne agresije i bombardiranja Gaze od strane okupatorskog cionističkog izraelskog režima. Sa protestne šetnje želi se poslati poruka i zahtjev da se odmah i bezuslovno obustavi bombardiranje Gaze, te se poziva bh. i međunarodna javnost i svi slobodoumni i istinoljubivi građani da dignu glas protiv bombardiranja Gaza i zločina koji čini izraelski režim.

Protestna šetnja počinje okupljanjem ispred Sebilja u 13:30, odakle će protestanti, mirno i dostojanstveno sa transparentima i porukama prošetati do BBI centra. Ispred BBI centra u 14:15 javnosti će se obratiti gospodin Gradimir Gojer i dr. Avdo Hebib, predsjednik Udruženja Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva.

- Podsjećamo bh. javnost da je izraelska agresija i bombardiranje Gaze počelo 8. jula, i da je za 11 dana bombardiranja i posljednje kopnene agresije ubijeno više od 261 Palestinaca, a ranjeno blizu 2216. Izvedeno je 2559 napada, te uništeno 645 objekata.,  Posebno podsjećamo građane BiH koji su donedavno bili žrtve agresije i stradanja, da  izraelski okupatroski režim ne bira sredstva i ciljeve, te da su najčešće žrtve napada civili, poput četiri dječaka koji su se igrali sa loptom na plaži i vjerovatno poneseni nedavno održanim Svjetskim fudbalskim prvenstvom maštali kako će pod zastavom Palestine nekad zaigrati i sami na nekom budućem svjetskom fudbalskom prvenstvu. Njihovu maštu prekinuo je izraeslki projektil i svu četvericu usmrtio, istakli su u udruženju Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini te dodali:

- Osuđujemo i posljednju kopnenu agresiju koju je Izrael izveo na Pojas Gaze u kojoi je ubijeno desetine nedužnih osoba, te napadnuta i potpuno uništena bolnica El-Wafa. U napadima blizu 60.000 Izraelskih vojnika na Gazu, korišteni su otrovni gasovi, a napadnut je i sjedište medija kako bi se prekinula komunikacija sa svijetom. Osuđujemo i šutnju Međunarodne zajednice, koja mirno posmatra i odobrava agresiju Izraela.

Pozivamo građane BiH, bosanskohercegovačku akademsku zajednicu, bosanskohercegovačke političare, privrednike, kulturne radnike, sportiste da nam se pridruže na protestnoj šetnji u subotu i time pokažu da suna strani istine i pravde, a protiv terora, ubijanja, sile i zločina, sotji u saopćenju Udruženja Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini upućenom medijima.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner