Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Druženje vjeroučitelja HNK pred novu školsku godinu

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Druženje vjeroučitelja HNK pred novu školsku godinu

Dok velika većina kolektiva na kraju školske godine priređuje druženja, putovanja i sl. da proslave kraj školske godine, da s eoslobode nakupljenih „frustracija“, „umora“ i sl., vjeroučitelji sa području HNK već tradicionalno organizuju druženja pred novu školsku godinu.

Na taj način su uveliko nadamšili sve one koji novu školsku godinu proslavljaju samo čestitanjem.

Da bi druženje bilo što kvalitetnije i konstruktivnije na isto su pozvali i svoje profesore sa Islamskog pedagoškog fakultata u Bihaću, savjetnika ispred Pedagoškog zavoda u Mostaru i predstavnike Rijaseta.

Tako su se u lijepom prirodnom ambijentu zajedno našli vjeroučitelji, prof.dr. Fuad Sedić, prof. dr. Izet Terzić, dr. Nezir Halilović, dr. Ahmed Husić, Ishak Sedić.

Da druženje ne bi bilo samo „sjedaljka“ pobrinuo se dr. Fuad Sedić, koji se u kratkom ali efektivnom obraćanju obratio svim prisutnim, a dr. Nezir Halilović je kroz razgovor o aktualnim dešavanjima na polju vjeronauke druženje pretvorio u radni sastanak u prirodnom ambijentu.

Važno je istaći da je ova inicijativa isključivo rezultat aktivnosti vjeroučitelja.

Nema sumnje da je u pitanju lijepa praksa koju vrijedi afirmisati i koja svima može poslužiti kao primjer da akcenat treba stavljati na nove početke, a ne na prošle stvari.

H.N.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner