Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti KARAĐOZ-BEGOVU MEDRESU U MOSTARU POHAĐA OKO 50 KONJIČKIH SREDNJOŠKOLACA

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

KARAĐOZ-BEGOVU MEDRESU U MOSTARU POHAĐA OKO 50 KONJIČKIH SREDNJOŠKOLACA

Ova škola učenicima nudi kvalitetan program obrazovanja koji provode stručno osposobljeni profesori u savremeno opremljenim učionicama. Kvalitetan i  kontinuirani rad s učenicima,odlična saradnja s roditeljima, širok spektar vanastavnih aktivnosti koje se učenicima nude potpuno besplatno u vidu kurseva stranih jezika, kursa kiraeta, dodatnih  časova i instrukcija iz svih nastavnih predmeta, ovoj školi osiguravaju iz godine u godinu sve veći broj đaka. 
 
Od ove godine uvodi se novina u nastavni program , tako da će učenici sve četiri godine školovanja imati časove matematike i fizike, a i časovi engleskog jezika su povećani na tri sedmično. Ovim novim vidom obrazovanja omogućuje se  učenicima isti tretman pri upisu na fakultete kao i učenicima gimnazije. Osim  općih predmeta škola nudi i kvalitetan program vjerskog obrazovanja.
 
Medresa nema isključivi status obrazovne, već i odgojne ustanove, na šta su posebno ponosni njeni uposlenici. Škola koju pohađaju učenici iz cijele BiH obezbjeđuje učenicima upoznavanja kao i izučavanja  običaja i  tradicije  svojih vršnjaka širom domovine. 
 
Internatski smještaj učenika je na vrlo zavidnom nivou. Internat nudi usluge smještaja, prehrane,  vešeraja i  dnevnog centra. Cijena boravka u internatu je 180KM s tim da su u ovu cijenu obuhvaćene sve usluge.
 
Menadžment internata i škole na čelu sa prof. Aidom Tulekom svake školske godine obezbjedi putem donatora određeni broj stipendija čime znatno olakšava školovanje socijalno ugroženim učenicima. O  učenicima u internatu se brinu vaspitačice koje rade i noćne smjene, tako da je briga o  djeci ovdje 24h na dan.  
 
Roditeljima koji su napravili dobar izbor i upisali dijete u ovakvu elitnu školu ostaje samo da redovno otvaraju svoju elektronsku poštu jer vrijedni menadžment škole se pobrinuo da svaki dan putem elektronskog dnevnika imate uvid u ocjene učenika.
www.mojkonjic.com

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner