Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Svečano otvorenje šehidskog turbeta poginulim Gačanima u Mostaru

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Svečano otvorenje šehidskog turbeta poginulim Gačanima u Mostaru

Udruženje boraca iz Gacka „Patriotska liga“ koje djeluje u Mostaru u nedjelju, 19.10.2014.g. svečano će otovriti šehidsko spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije R BiH iz Gacka na ratištima oko Mostara. Šehidsko turbe izgrađeno je u kampusu Univerzitetsko sportskog rekreativnog centra „Midhad Hujdur Hujka“. Udruženje boraca iz Gacka „Patriotska liga“ već je izgradilo jedno turbe za poginule pripadnike Armije BiH ispred džamije u Fazlagića Kuli.

„Izgradnjom ovog turbeta želimo odati dužno poštovanje za 64 naša saborca koji su dali živote za odbranu Bosne i Hercegovine na području Mostara“, rekao je predsjednik organizacionog odbora svečanosti Smajo Čampra. Na svečanosti će se pored Čampare obratiti profesorica Jasmina Demirović i mostarski muftija Salem ef. Dedović. Svečanosti će pored brojnih predstavnika društvenog i javnog života u Mostaru prisustvovati i predstavnici Oružanih snaga BiH kao i drugi istaknuti zvaničnici iz Sarajeva. Svečano otvorenje turbeta počet će u 11 sati.  

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner