Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Medžlis Mostar: Održano predavanje na temu - Ljubav prema Allahu, Njegovom Poslaniku i prema drugima

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Medžlis Mostar: Održano predavanje na temu - Ljubav prema Allahu, Njegovom Poslaniku i prema drugima

Dana, 19. 11.2014. godine poslije jacije namaza u Karađoz-begovoj džamiji, održano je drugo predavanje Omladinskog udruženja "Karađoz-beg", kojem je i ovaj put prisustvovao značajan broj naše omladine. Posebno nam je drago što su nas svojim prisustvom nagradila omladina iz Jablanice, koja je zarad korisne riječi i svima nama potrebnoga hairli znanja posjetila naš džemat. 

Omladinu je svojim vazom počastio glavni imam MIZ Mostar, prof. Suljo ef. Cikotić. On je govorio o ljubavi koja je izraženija i jača prema svome bratu u vjeri nego prema samom sebi, ljubavi prema Allahu Uzvišenom, Njegovu poslaniku, prema drugima.

Takvi su bili ashabi, r.a, pa ih je Allah, dž.š, opisao riječima: ''I onima koji su Medinu za življenje izabrali i domom prave vjere još prije njih je učinili, oni vole one koji im se doseljavaju i u grudima svojim nikakvu tegobu, zato što im se daje, ne osjećaju, i više vole njima nego sebi, mada im je i samima potrebno, a oni koji se sačuvaju uskogrudnosti, oni će sigurno uspjeti.''(El-Hašr, 9)

Poručio je Suljo ef. prisutnima da vole svojoj braći i sestrama u islamu ono što vole sebi, da očiste svoje srce od mržnje, zavisti, i drugih bolesti kada se radi o drugim ljudima. 

Svoje predavanje je završio hadisom: "Nećete ući u Džennet sve dok ne budete vjerovali, a nećete vjerovati ako se ne budete voljeli." (Muslim)

Allaha dž.š. molimo da našeg Sulju ef. pomogne u njegovu radu na putu dobra i bude mu vječna podrška. Amin!

(www.miz-mostar.com)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner