Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti MANIFESTACIJA: POSLANIK SRCA MOG

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

MANIFESTACIJA: POSLANIK SRCA MOG

Posljednjeg dana 2014. godine Muftijstvo mostarsko, Medžlis IZ Mostar, Omladinsko udruženje "Karađoz-beg" i Kulturno-edukativni centar za ženu "Sehara" priredili su u gradu Mostaru program pod nazivom "Poslanik srca mog". 

Program je otpočeo u 19 sati, u Studentskom hotelu Mostar, gdje se okupio veliki broj mladih željnih da se nadahnu mislima i porukama o Poslaniku čovječanstva. U toku večeri održano je nekoliko različitih sadržaja, a najprije je izveden program o Muhammedu, a.s., koji je bio satkan od detalja iz Poslanikovog života, njegovih iskaza, mevludskih spjevova, ilahija i kasida, recitala o najboljem biću koje je ikada zemljom hodilo. Program su izveli članovi Omladinskog udruženja "Karađoz-beg", članice Kulturno-edukativnog centra za ženu "Sehara" i učenici Karađoz-begove medrese. Prisutnima se obratio prof. Suljo ef. Cikotić, glavni imam MIZ Mostar, koji je ukazao na nekoliko detalja iz Poslanikovog života, a koji bi nam trebali poslužiti kao smjernice i vodilje u našem svakodnevnom životu.

Pored ovog sadržaja, priređen je i kviz "Stazom islama", na kojem je učestvovalo pet ekipa sastavljenih od četiri člana. Pitanja kviza odnosila su se na život i djelo Allahovog miljenika-Muhammeda, a.s., a pobjednici kviza bili su najmlađi učesnici: Belma, Fatima, Armina i Nedim.
Svi učesnici kviza nagrađeni su i vrijednim nagradama, koje su im darovali Medžlis IZ Mostar i Muftijstvo mostarsko.

Uz priređene programe, bila je to noć i za omladinsko druženje, koja se nastavila i gledanjem određenih poučnih filmova, te klanjanjem noćnog namaza u mesdžidu Studentskog hotela Mostar.

Na taj način mladost Mostara posljednju noć 2014. godine provela je u lijepom ambijentu i na programu koji je obilovao poučnim i korisnim sadržajima.

(www.seharamostar.com)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner