Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Dječiji vrtić „Zemzem“ obilježio drugu godišnjicu rada

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Dječiji vrtić „Zemzem“ obilježio drugu godišnjicu rada

Svečanim programom polaznici i rukovodstvo Medžlisovog Dječijeg vrtića „Zemzem“ danas (09.01) su kratkom svečanosti obilježili drugu godišnjicu rada u novoizgrađenom komleksu vrtića u Donjoj Mahali. Program je u povodu mjeseca rebiu-levvela bio posvećen ličnosti Muhameda a.s. i ljubavi prema Posljednjem Božijem poslaniku.

Tom prilikom mostarski muftija Salem ef. Dedović uručio je zahvalnicu članovima porodica Salčin i Sadović koji su uvakufili 10.000 KM za kupovinu inventara u učionicama i igraonicama vrtića. Porodice Sadović i Salčin ovaj novac uvakufili su pred dušu šehida odbrambeno oslobodilačkog rata Seada Salčina.

„Prije tačno dvije godine postavili smo kamen temeljac za izgradnju ovog vrtića. Sretni smo što uz Božiju pomoć, kroz aktivnosti Medžlisa IZ Mostar i podršku dobrih ljudi, koji su dali značajan dio finansijskih sredstva, vi ovdje postižete odlične rezultate na polju odgoja i obrazovanja“, kazao je muftija Dedović.

Potom je protumačio vrijednost i značaj vakufa u funkcioniranju Islamske zajednice. „Islamska zajednica ima razloga da se s vama ponosi jer ste vi budućnost, ne samo Islamske zajednice već i šire društvene. Drago mi je da su roditelji prepoznali vrijednost ovog vrtića i nama povjerili svoju djecu na odgajanje, i da je vrtić jako pozitivno prihvaćen među stanovništvom Donje Mahale“, istakao je muftija. Za rezultate koje su postigli muftija se zahvalio direktorici vrtića Minji Sefić, predsjedniku Medžlisa Ramizu Jelovcu, rukovodiocu službi Medžlisa IZ Mostar Džaferu Aliću i svim drugim institucijama i pojedincima koji su podržali rad vrtića.

Dječiji vrtić „Zemzem“ u 11 organizacionih jedinica na području Grada Mostara broji oko 200 polaznika.

H.E.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner