Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti „El-Kamer“ obilježio sedmu godišnjicu rada

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

„El-Kamer“ obilježio sedmu godišnjicu rada

Hor „El-Kamer“  Medžlisa Islamske zajednice Mostar koncertom ilahija i kasida sinoć je u Narodnom pozorištu Mostar obilježio sedmu godišnjicu od osnivanja.  Koncertom su se zahvalili svim njihovim simpatizerima koji su proteklih godina bili uz njih.

Hor je osnovan s ciljem očuvanja i afirmacije duhovne muzike. Doživio je nekoliko transofrmacija. Kroz njihove aktivnosti muzičku naobrazbu horskog pjevanja steklo je na desetine mladih u Mostaru. Svojom briljantnom iterpretacijom ilahija i kasida s jasno izgrađenim prepoznatljivim muzičkim izrazom oduševljavali su publiku u Mostaru, Sarajevu, Konjicu, Stocu, Livnu, Počitelju i drugim gradovima Bosne i Hercegovine. U povodu mubarek dana i noći učestvovali su na brojnim koncertima, među kojima i na koncertu „Mošus pejgamberov“. Na festivalu ilahija i kasida u Gornjem Vakufu 2014. godine El- Kamer je osvojio prvo mjesto.

Mostarska publika sinić je, pored ilahija i kasida u izvođenju El-Kamera, uživala i u interpretacijama najljepših ilahija horova   „Sejfullah“ iz Konjica,“Hilal“ iz Sarajeva, Hor BZK Preporod iz Donjeg Vakufa i Ansambla „Ornament“ iz Bijelog Polja.

Nakon održanog koncerta rukovoditeljica hora Midheta Mujak dodijelila je zahvalnice institucijama i pojedincima koje su podržavale njihov rad. Zahvalnice su uručne Mostarskom muftijstvu, Medžlisu IZ Mostar, B.Z.K. Preporod G.D. Mostar, Ansamblu „Ornament“, horu „Hilal“ iz Sarajeva, horu „Sejfulah“ iz Konjica, te muzičarima: Enisu Sihirliću, Adnanu Pajeviću, Alenu Gološu i Farisu Jelovacu.

Konceret „El-Kamera“ protekao je u znaku humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstva za liječenje teško oboljele Anele Ćosić. 

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner