Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Amer ef. Jugo dobio priznanje za najboljeg muallima na području Muftijstva mostarskog

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Amer ef. Jugo dobio priznanje za najboljeg muallima na području Muftijstva mostarskog

Imam džemata Stipanići kod Tomislavgrada Amer ef. Jugo proglašen je najboljim mualimom na području Muftijstva mostarskog za mektebsku 2014./2015. godinu.

Povodom toga njemu je u petak, 15. maja, prigodnu nagradu uručio muftija mostarski Salem ef. Dedović, koji je istakao kako je ef. Jugo zaslužan što su polaznici mekteba u džematu Stipanići osvojili odlične rezultate na prethodnim takmičenjima na nivou muftijstva.

„Između 97 naših mualima i imama na području ovog muftijstva ef. Jugo se ubraja u prvog. On je u jednoj manjinskoj sredini, u kojoj valja uvažiti sve okolnosti u kojima se odvija vjerski život, izuzetno dobro organizirao mektebsku nastavu i vjerski život. Već godinama njegovi učenici postižu izuzetne rezultate na takmičenjima, a on predano radi u ovom džematu, s velikom i bogatom vjerskom tradicijom i baštinom. Imamski i mualimski rad je ključ i okosnica svega, jer bez pokretačkog rada mualima Juge ne bismo imali ovakve rezultate u džematu“, kazao je muftija Dedović.

Ef. Jugo se zahvalio na ovom priznanju i kazao da mu je drago što su prepoznati rezultati njegovog rada i uspjeh njegovih učenika. Istakao je da je uspjeh postigao uz Allahovu, dž.š., pomoć i podršku roditelja.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Medžlisa Tomislavgrad gosp. Ibrahim Kapetanović.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner