Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti U Mostaru održan Ramazanski koncert "Sjećanje na Srebrenicu"

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

U Mostaru održan Ramazanski koncert "Sjećanje na Srebrenicu"

Ramazanskim koncertom pod nazivom „Sjećanje na Srebrenicu“ koji je počeo noćas tačno u ponoć Bošnjačka zajednica kulture Gradskog društva Mostar i Medžlisa Islamske zajednice Mostar na Maloj Tepi u Mostaru u ambijentu Starog grada i Starog mosta obilježili su dvadesetu godišnjica genocida u Srebrenici.

Pod dirigentskom palicom maestra Emir Nuhanovića na koncertu su nastupili horovi „Sejfulah“, „Mostarske kiše“, hor „Misbah“, hor „ En-Nur“ iz Tutina, Dječiji hor Medžlisa IZ Mostar, hor „El-Kamer“ Selma Droce, Ena Brdar. Koncertu je prisustvovalo nekoliko stotina građana Mostara.

„Ramazanski koncerti u Mostaru iz godine u godinu svojim kvalitetom je sve bolji i bolji. Drago nam je da ovaj koncert možemo posvetiti žrtvama Srebrenice. Mislim da je ovo najbolji načina da  izrazimo naše saosjećanje“, kazao je Nuhanović. 

Koncert je počeo kasidom sa nazivom Srebrenica.

Gosti iz Tutina izrazili su zadovoljstvo što im se ukazala prilika da učestvuju u događajima koji su posvećeni Srebrenici.

„Osjećam se kao neko ko učestvuje u jednoj novoj vrsti historije obilježavanja jednog velikog dana, stradanja i reminiscencije bošnjačkog bivstvovanja na Balkanu. Sandžaklije već trideset godina sebe srčano, duhovno, racionalno i moralno sebe osjećaju jedinstvenim dijelom bošnjačkog bića i velika nam je čast i ponos kad nas naša braća pozovu da zajednički liječimo zajedničke rane“, poručio je Semir Kurtanović, član hora En-Nur.

Koncert posvećen žrtvama genocida u Srebrenici otvorio je Benjamin Mušinović poemom o Srebrenici Esada Bajića.

(Anadolu Agency)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner