Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Edukacija hadžija mostarskog Muftijstva

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Edukacija hadžija mostarskog Muftijstva

Ured za hadž je 26. avgusta, srijeda, u 13:30h u džamiji Bosanski mudžahidi u Mostaru organizirao edukaciju hadžija sa područja Mostarskog muftijstva, sa kojeg će inša-Allah hadž obaviti 43 hadžija i hadži-hanuma. Edukaciji su prisustvovao Suljo ef. Cikotić, glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar i Šefik ef. Čavčić , imam džamije Bosanski mudžahidi.

Ašere je na početku programa proučio Amar (Salih ef.) Jusufović, svršenik Gazi Husrev-begove medrese.

Prisutne je kao domaćin poselamio Šefik ef. Čavčić, imam džamije i zaželio im ugodan boravak u džamiji i hairli put i obavljanje hadža.

Potom se prisutnim hadžijama ispred muftijstva obratio Suljo ef. Cikotić, koji je prenio selame muftije mostarskog i hadžijama poželio hairli put i da im hadž bude mebrur.

Nezim Halilović, rukovodilac Ureda za hadž je prisutne podsjetio da se nalaze u džamiji velikog vakifa rahmetli Mahmuda Tantavija, čiji vakuf ga je Allahovom voljom nadživio, a potom je govorio o fadiletima hadžskih obreda i tehničkim detaljima ovogodišnje organizacije hadža.

Na kraju se sa hadžijama vodila korisna diskusija. Potom je uslijedila podjela knjige „Hadž - upustva i savjeti“, kofera, prsluka, okovratnih novčanika, mahrama i torbi za obuću. Edukacija hadžija se preko vikenda inša-Allah nastavlja u Tuzli i Sarajevu.

Ured za hadž

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner