Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Pitanje Mostara i Hercegovine, prije svega, jeste političko pitanje Bošnjaka u Bosni i Hercegovini

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Pitanje Mostara i Hercegovine, prije svega, jeste političko pitanje Bošnjaka u Bosni i Hercegovini

Na prijedlog mostarskog muftije Salem -ef. Dedovića Skupština Medžlisa IZ Mostar na svojoj redovnoj sjednici održanoj  13.2.2016. godine u Mostaru usvojila je Zaključak o aktuelnim procesima uređenja Grada Mostara.

"Skupština Medžlisa IZ Mostar podsjeća sve političke subjekte koji učestvuju u političkom životu BiH da se pregovori oko uređenja Mostar ne mogu i ne smiju voditi na štetu bošnjačkog naroda.

Bošnjaci Mostara su uložili sve što su mogli uložiti za jedinstveni Mostar i ne može im se poturati nikakva insinuacija da oni to ne žele. Mi ne možemo šutiti ni na kakve izazove i pitanja koja se u ovom trenutku postavljaju. Glas bošnjačke politike mora biti glasniji i jasniji. Pitanje Mostara i Hercegovine, prije svega, jeste političko pitanje Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Stoga, pozivamo sve koji žele da nam se pridruže u procesima očuvanja našega dostojanstva i životnog prostora, da to nedvosmisleno i otvoreno učine, a oni koji traže druge koncepte izvan tog neka ih traže za sebe", stoji u saopćenju Skupštine koje je potpisao predsjedavajući Ibrahim Kašić.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner