Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Prozor: Svečano otvorena džamija u Lapsunju

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Prozor: Svečano otvorena džamija u Lapsunju

Prozor: Svečano otvorena džamija u Lapsunju
 

Danas, 9.7.2016, je upriličena svečanost otvorenja novosagrađene džamije u Lapsunju, na kojoj je, pored mnogobrojne delegacije, prisustvovalo više stotina vjernika iz prozorske opštine i susjednih gradova.

Svečanost je započela prigodnim obraćanjima zvaničnika: predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju džamije u Lapsunju i član Sabora Islamske zajednice u BiH, Suljo Kmetaš; izaslanik načelnika opštine Prozor-Rama, Josip Juričić; predsjedavajući Opštinskog vijeća Prozor-Rama, Esad Dželilović; župnik župe Prozor, velečasni Stipo Knežević; glavni imam Medžlisa islamske zajednice Prozor, Safet ef. Pozder; predstavnik Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH, Asmir Neimarlija; predstavnik organizacije En-Nedžat iz Kuvajta, Ibrahim El-Bedr; muftija mostarski Salem ef. Dedović i izaslanik reisu-l-uleme, muftija goraždanski, Remzija ef. Pitić.

Nakon održanih govora, uz učenje dove, zajedničkim presijecanjem vrpce zvanično je otvorena džamija u Lapsunju. Nakon presijecanja vrpce pristupilo se klanjanju ikindije namaza te zajedničkom ručku za sve posjetioce.

Inače, kamen temeljac za izgradnju džamije u Lapsunju postavljen je 8.maja 2014.g., na svečanosti kojoj je prisustvovao i uvaženi reisu-l-ulema, Husein ef. Kavazović. Džamija u Lapsunju je izgrađena kroz protokol o suradnji Vakufske direkcije IZ u BiH i Humanitarne organizacije “En-nedžat” iz kuvajta, sredstvima Abdurrahman Eš-šejbija, njegove supruge i djece iz Katara. Vrijednost radova procjenjuje se na preko 100 hiljada maraka.

(www.vakuf.ba)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner