Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Proučena ikrar dova za 41 hadžiju s područja Mostarskog muftijstva

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Proučena ikrar dova za 41 hadžiju s područja Mostarskog muftijstva

Proučena ikrar dova za 41 hadžiju s područja Mostarskog muftijstva
 

Nakon džume namaza danas je u džamiji Bosanski mudžahidi proučena zajednička ikrar dova za hadžije s područja Mostarskog muftijstva.

Iz Mostarskog muftijstva ove godine hadž će obaviti 41 hadžija i hadžinica, među njima i mostarski muftija Salem ef. Dedović. Prije ikrar dove koju je proučio glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić prisutnima su se obratili Ekrem ef. Hodžić glavni imam Medžlisa IZ Jablanica, jedan od vodiča s ovog područja i mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović.

Podsjetivši da je putovanje na hadž najvažnije putovanje života svakog vjernika muftija Dedović je istakao kako se tu prije svega radi o željama svakog pojedinca na putu duhovne okrjepe. „ Hadž je jedinstvo na simboličnoj ravni, pogotovo je to važno u ovo vrijeme međumuslimanskih trvenja. Zato je hadž jedna velika nada da će doći do primjene, da će doći do spoznaje da ovom ummetu ne trebaju podjele i ratovi, da mora spoznati put i da se mora objediniti zbog onoga zbog čega je tamo. Kaba je orijentir svemu“, kazao je muftija.

Ikrar dova je proučena 21 put zaredom od agresije na BiH u džamiji Bosanski mudžahidi tako da ona u svom imenu počinje sve više bivati i hadžijskom džamijom.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner