Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Pedeset srednjoškolaca na Susretima prijateljstva

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Pedeset srednjoškolaca na Susretima prijateljstva

Pedeset srednjoškolaca na Susretima prijateljstva
Pod pokroviteljstvom Mostarskog muftijstva danas su ( 28.4.2017.g.) u okviru glavne godišnje vjersko-kulturne manifestacije “Dani mevluda i zikra” počeli trodnevni susreti mladih pod nazivom „Ruke prijateljstva. Susreti su organizirani u Karađoz-begovoj medresi u saradnji sa Info-servisom za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Pedeset srednjoškolaca sa područja Muftijstva, iz Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine, Duvna i Livna osim učešća u specijaliziranim radionicama iz domena vjersko-odgojnog i edukativnog djelovanja Islamske zajednice imat će priliku upoznati se sa najvrjednijim kulturno historijskim nasljeđem u Mostaru, Stocu i Konjicu. Govoreći o detaljima susreta rukovodilac Info-servisa za mlade Arnel ef. Demirović kazao je da će prigodne časove na Starom gradu u Blagaju održati profesori Fakulteta humanističkih nauka doc. dr. Faruk Taslidža i doc. dr. Almir Marić, dok će radionicama o timskom radu, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji i ambicioznosti rukovoditi Valdet Peštalić trener-konsultant u oblasti organizacionog i institucionalnog menadžmenta. Mladima će Stolac, u njegovom aktuelnom ambijentu, predstaviti glavni imam Medžlisa IZ-e Stolac Mersed ef. Šabanović.

„Ovakvi susreti su odlična prilika da se mladi druže, razmijene iskustva na projektima koje mogu dalje razvijati, a nadam se da će stvoriti i neraskidiva prijateljstva“, kazao nam je Demirović.

Susrete je u ime mostarskog muftije Salem ef. Dedovića otvorio savjetnik za vjerska pitanja Ilham ef. Puce istaknuvši kako u Muftijstvu ove susrete smatraju veoma značajnim jer su posvećeni mladima. „Mi vas smatramo našom budućnosti i nadam se da ćemo tokom ovih susreta čuti vaša razmišljanja, vaše sugestije i vaše stavove o programima koje organizuje Islamska zajednica kako bismo lakše pronašli rješenja za ukupan misijski rad i za opće dobro. Svjesni smo uloge koju imamo prema svim generacijama naših džematlija ali ipak nastojimo da pokažemo najviše senzibiliteta prema mladima“, rekao je ef. Puce. Cilj susreta, kako je rekao, je razvijanje postojećih vještina i kompetencija kod učesnika. 

„Susreti su nam važni jer smo svjesni da su mladi nosioci svih pozitivnih promjena. Svjesni smo da se u društvu sve češće nameće ambijent apatije i beznađa u kojem su mladi ljudi izloženi različitim negativnim djelovanjima. Upravo ovi susreti su naš odgovor na negativnosti i nadamo se da ćete poslije gledati mnogo vedrije na našu budućnost i u bolje sutra“, proglašavajući susrete otvorenim poručio je Puce.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner