Fri04232021

Last updateMon, 19 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Svečana akademija 372 generacije maturanata Karađoz-begove medrese

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Svečana akademija 372 generacije maturanata Karađoz-begove medrese

„Ovo je poseban dan za naše maturante, sretan za njihove roditelje jer su doživjeli da njihova djeca postanu iskreni članovi našeg društva, spremni da postižu dobre rezultate u daljem školovanju i u životu. Ključ uspjeha ove generacije jesu vjera, tradicija, ljubav prema domovini i bosanskom jeziku“, istakao je na početku svečane akademije maturanata i maturantica 372 generacije Karađoz-begove medrese direktor hafiz Aid ef. Tulek, koja je održana 6. maja. 
 
Svečana akademija 372 generacije maturanata Karađoz-begove medrese

Ova generacija, kako je kazao, je po postignutim rezultatima i uspjesima postignutim tokom školovanja jedna od najboljih od reaktiviranje Medrese. „Ti rezultati su vidljivi svakim danom i u praktičnom smislu. Zahvalio bih se roditeljima na ukazanom povjerenju. Dali su nam najveći emanet koji imaju a to je njihovo dijete, a mi im ih vraćamo obrazovane i odgojene i želimo im svaki dalji uspjeh“, poručio je direktor Tulek.  Akademiji su pored roditelja, rodbine, prijatelja prisustvovali u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme goraždanski muftija Remzija Pitić, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, muftija u penziji Seid ef. Smajkić, predsjedavajući skupštine HN kantona Šerif Špago, predstavnici svih bosanskohercegovačkih medresa, direktori srednjih i osnovnih škola.

Učenica i učenik generacije Lejla Mujakić i Edin Maslo

U svečarskoj posljednjoj prozivci trojice razrednika, tri Medresina odijeljena, Nazif ef. Gariba, mr. Haruna Macića i Smaje Čolakovića dominirala je emocija potpunog zadovoljstva jer su uspješno zatvorili krug povjerenog im emaneta. Pomiješani osjećaji sreće, nervoze, ponosa, strepnje, oduševljenja, neizvjesnosti, pa i suze radosnice na licima maturanata smjenjivali su se jedan za drugim na svečanoj bini sportske dvorane „Midhat Hujdur Hujka“. Nije li to najuvjerljiviji dokaz njihove zrelosti da otvorenih očiju, čistih srca konačno kroče na pozornicu društvenog života i prihvate emanete vremena koje im je sudbinom dodijeljeno. 

Cijeli izvještaj u Preporodu od 15. maja

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner