Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Saopćenje Službe za odnose s javnošću Rijaseta

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Saopćenje Službe za odnose s javnošću Rijaseta

Sarajevo, 21. decembar 2012. (MINA) - Usljed zloupotrebe institucije reisu-l-uleme, Služba za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izdala je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

- Premda je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ranije obavijestio javnost o postupcima nepoznatih osoba koje, tražeći novčana sredstva, kontaktiraju poslovne subjekte ili pojedince predstavljajući se da to čine po zaduženju ili u ime reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, Rijaset još jednom obavještava muslimane i sve građane da takvi postupci nisu prestali i da još uvijek neki pojedinci ili, pak, organizirana grupa uznemirava građane lažno se predstavljajući i nastojeći ostvariti materijalnu korist pozivajući se na ovlaštenje dobijeno od reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Rijaset Islamske zajednice poziva građane na oprez, a nadležne policijske organe da se čim prije otkriju ove osobe ili organizirana prevarantska grupa i spriječi gruba zloupotreba institucije reisu-l-uleme. Rijaset Islamske zajednice podsjeća da su sve aktivnosti Islamske zajednice i reisu-l-uleme javne, transparentne i provode se u skladu s normativnim aktima Islamske zajednice, kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner