Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Medžlis Mostar po dvanaesti put zaredom organizirao iftar za sve građana Mostara

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Medžlis Mostar po dvanaesti put zaredom organizirao iftar za sve građana Mostara

U povodu mubarek noći Lejletu-l-kadra u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar u srijedu, 21. juna 2017. godine, održan je zajednički iftar na otvorenom za sve građane Mostara. Iftaru je na malonogometnom stadionu u USRC „Midhat Hujdur Hujka“ prisustvovalo preko 700 postača. Radost iftara s njima su podijeli mostarski muftija

"Kontinuitet organizacije zajedničkog iftara na otvorenom u Mostaru je preteča sličnih koji se organiziraju u Bosni i Hercegovini. Svojim obimom i suštinom ovaj događaj sve više poprima karakter velikog i važnog kulturnog događaja na kojem je ideja jedinstva, zajedništva i predanosti uzvišenim principima islama ideja vodilja u svim životnim aktivnostima.nosi sobom izljeve Božije milosti i Njegovog blagoslova“, istakao je muftija Dedović. Nije krio zadovoljstvo što je poput brojnih drugih događaja i zajednički iftar prerastao u festival bošnjačke kulture i duhovnosti. „Ramazan jeste festival duhovnosti, dobročinstva, zajedništva u svim segmentima našeg naroda. Ovaj iftar na poseban način je kulminacija cijelog ramazana i naših dosadašnjih brojnih iftara kojima smo prisustvovali diljem Hercegovine, od Trebinja do Glamoča“, rekao je muftija.

„Drago mi je da je ova tradicija prerasla i veliku tradiciju. Zajednički iftar je poslanička praksa okupljanja oko zajedničke sofre i  kako je naglasio, su vrijednosti koje treba stalno isticati kao znak samopouzdanja u svoje potencijale i kompetencije. „ Sve to treba čuvati, poštovati i prenositi kao vrijednost na generacije koje dolaze, koje uče i za koje su ovakvi događaji nešto posebno i upečatljivo“, poručio je muftija.

 

Veliku zahvalnost za uspješnu organizaciju Medžlis IZ-e duguje aktivistima Info-servisa za mlade koji su brižno servisirali sve postače svojom vedrinom i inspirativnim altruizmom. Glavi imam javno ih je pohvalio za njihovo pregalaštvo i odao im dužno poštovanje.

 

Prepoznatljive vrijednosti ramazan kod Bošnjaka,

 

Medžlis Mostar po dvanaesti put zaredom organizirao iftar za sve građana Mostara

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner