Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Savjetovanje menadžmenta medresa u Karađoz-begovoj medresi

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Savjetovanje menadžmenta medresa u Karađoz-begovoj medresi

Savjetovanje menadžmenta medresa u Karađoz-begovoj medresi
 

Savjetovanje menadžmenta medresa održano je u Karađoz-begovoj medresi od 27. do 29. juna 2017. godine. Savjetovanju menadžmenta medresa prisustvovali su direktori, pomoćnici za nastavu i internat, sekretari, te članovi komisije za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa, zajedno sa svojim suprugama i muževima. 

Prisutni su bili predstavnici šest bh. medresa: Karađoz-begove, Gazi Husrev-begove, Behram-begove, Osman ef. Redžović, Džemaluddin ef. Čaušević, Elči Ibrahim-pašine, te Gazi Isa-begove medrese  iz Novog Pazara, Islamske gimnazije „Dr. Ahmed Smajlović“ iz Zagreba i Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva. 

Radni dio savjetovanja otpočeo je ašaretom kojeg je proučio prof. hfz. Mensur Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese, nakon kojeg je prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, poselamio sve prisutne i iskazao riječi dobrodošlice u ime medrese domaćina. Ispred organizatora prisutnima su se obratili prof. Seid Eminović, šef Odjela za srednjoškolsko obrazovanje i prof. Ibrahim Begović, šef Odjela za visoko obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH. 

Radnom dijelu savjetovanja prisustvovao je i mr. Salem ef. Dedović, muftija mostarski, koji je u svom obraćanju ukazao na značaj odgoja i obrazovanja. Uz to, Muftija mostarski govorio je i o vjerskom, naučnom i kulturnom životu na području Muftijstva mostarskog, te o projektima i izazovima sa kojima se susreće Muftijstvo mostarsko, kao i o saradnji Muftijstva sa drugim vjerskim zajednicama, društvenim i državnim institucijama. 

Na savjetovanju su se razmatrala pitanja iz domena odgoja i obrazovanja u odgojno-obrazovnim ustanovama Islamske zajednice u BiH, te donijeli određeni zaključci po tom pitanju. 

Nakon radnog dijela savjetovanja, učesnici su posjetili znamenitosti Mostara, Blagaja, Počitelja, Stoca, te Hutovo blato. 

Učesnici su se u Blagaju susreli i sa Ramizom Jelovcem, predsjednikom Medžlisa IZ Mostar, na zajedničkoj večeri. 

(www.medresamostar.com)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner