Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Kurban za Medresu

Kurban za Medresu

Karađoz-begova medresa u Mostaru i ove godine organizuje akciju uplate i klanja kurbana za potrebe ishrane učenika Karađoz-begove medrese. Godinama naši medžlisi, džemati, imami i džematlije podržavaju ovu akciju svojim uplatama kurbana za Medresu i na taj način olakšavaju rad Medrese i održavaju participaciju učenika u internatskim troškovima na prihvatljivom nivou. I ove godine vas pozivamo da se pridružite našoj akciji uplate kurbana! 

KURBAN ZA MEDRESU je akcija kojom Karađoz-begova medresa osigurava godišnje potrebe u mesu za ishranu svojih učenika u Internatu. 
Muslimani – obaveznici klanja kurbana u ovoj akciji daruju kurban Karađoz-begovoj medresi. Oni koji žele mogu za svoje potrebe uzeti jednu trećinu kurbanskog mesa, što je potrebno naglasiti prilikom uplate i ostaviti kontakt-podatke.
U organizaciji Karađoz-begove medrese vrši se nabavka stoke, potrebni veterinarski i sanitarni pregledi, te na šerijatski način klanje stoke. 

KURBAN ZA MEDRESU može se uplatiti u Karađoz-begovoj medresi, radnim danima, od 8 do 15 sati. 
Adresa škole: Karađoz-begova medresa, Sjeverni logor bb, Mostar 
Cijena KURBANA ZA  MEDRESU iznosi 350,00 KM. 

Uplate se mogu izvršiti i preko žiro-računa: 
Primalac: Muftijstvo mostarsko 
Račun broj: 160-460-014-601-2150 (Vakufska banka) 
Obavezno naznačiti svrhu uplate - Uplata  kurbana za medresu    

Kurban možete uplatiti i iz inostranstva,uz pomoć sljedećih podataka:  (Banka korisnika) BIC CODE: VAKUBA22 VAKUFSKA BANKA DD SARAJEVO BENEFICIARY: (Korisnik) IBAN: BA391606020000058798 MUFTIJSTVO MOSTARSKO TRG MUSALA 1, 88 104 MOSTAR SVRHA UPLATE: Kurban za medresu. 

Uplate kurbana mogu se izvršiti i preko medžlisa Islamske zajednice u BiH.

KURBAN ZA MEDRESU  može se uplatiti sve do četvrtka, 31. augusta 2017. godine.  

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner