Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Svečano otvorena biblioteka u Kulturnom centru Kralj Fahd u Mostaru

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Svečano otvorena biblioteka u Kulturnom centru Kralj Fahd u Mostaru

Svečanim presijecanjem vrpce u utorak je u Mostaru otvorena zajednička Karađoz-begova biblioteka i bibioteka Kulturnog centra "Kralj Fahd", a otvorili su je direktor tog centra doc.dr. Mohammed Al Alshaykh i mostarski muftija Salem ef. Dedović.

Biblioteka, koja je otvorena u prostorijama Kulturnog centra "Kralj Fahd" u Mostaru, trenutačno raspolaže fondom knjiga od oko 9500 primjeraka, a ponuda naslova i knjiga za izdavanje je raznovrsna, od stručne i vjerske literature do bosanskohercegovačke, književnosti zemalja u okruženju, ali i svjetske književnosti. 
  
Direktor Kulturnog centra "Kralj Fahd" Mohammed Al Alshaykh istakao je tom prilikom kako će nastojati pratiti trendove i potrebe svih kategorija koje će koristiti ovu biblioteku te obezbijediti što potrebnije i modernije naslove. 
  
- Nastojat ćemo u svakom smislu da se biblioteka modernizuje, da se unaprijedi i da bude na višem nivou - kazao je direktor. 
  
Po riječima mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, riječ je o reaktiviranju već ranije započetog zajedničkog projekta objedinjavanja dviju biblioteka kojem se sada, kako je kazao, prišlo na jedan mnogo poduzetniji način. 
  
- Centar "Kralj Fahd" je, zahvaljujući direktoru Mohammedu Al Alshaykhu, prepoznao značaj biblioteke u Mostaru, uložio mnogo u knjižni fond i mi smo ocijenili da ovaj projekt zavrjeđuje našu pažnju i da naša Karađoz-begova biblioteka sa svojim knjižnim fondom treba biti ovdje, na usluzi građanima i ovom gradu - kazao je muftija.  
  
Prednost ove biblioteke je, kako je navedeno, što korisnik ima pristup cjelokupnom knjižnom fondu, od kojeg se velika većina može koristiti van biblioteke, a knjige koje se ne mogu iznositi mogu se koristiti tokom radnog vremena biblioteke. U sklopu biblioteke nalazi se i čitaonica koja je opremljena kompjuterima koje čitaoci mogu koristiti u naučnoistraživačke svrhe, ali i za pisanje eseja, seminarskih, maturskih, diplomskih i drugih radova. Članstvo u ovoj biblioteci je besplatno.

(FENA)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner