Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Posjeta mostarskom džematu Balinovac - Podhum

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Posjeta mostarskom džematu Balinovac - Podhum

Mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović je  u okviru planiranih posjeta džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar sinoć pred teravih-namaz održao predavanje na tradicionalnoj ćurs-tribini koja se organizuje u hadži Ali bega Lafe džamiji u džematu Balinovac-Podhum. 

Muftija je iskazao zahvalnost i odao priznanje predsjedniku džematskog odbora akademiku prim. dr. hadži Emiru Fazlibegoviću koji već godinama kontinuirano organizuje ciklus predteravijskih tribina na kojima gostuju eminentni stručnjaci u različitim naučnim oblastima, kao i članu džematskog odbora umirovljenom profesoru Karađoz-begove medrese hadži Salihu Bešiću koji također daje značajan doprinos u radu džematskog odbora.

Muftija je govorio o srednjem putu islama, te o brojnim ramazanskim blagodatima koje nam je Uzvišeni Stvoritelj podario u ovom odabranom mjesecu. Istakao je i potrebu jedinstva i zajedničkog djelovanja na putu činjenja dobra.

Teravih-namaz je predvodio pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar Kenan-ef. Ovčina.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner