Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila Nevesinje, Gacko i Bileću

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila Nevesinje, Gacko i Bileću

U okviru Mreže mladih Muftijstva mostarskog, omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila je jučer Nevesinje, Gacko i Bileću.

Obišli su rodnu kuću Safvet-bega Bašagića, lokalitet turbeta Smail-age Čengića, lokalitet džamije Osman-paše Kazanca, džamiju Gazi Hasan-paše Predojevića.

Nekada od mladih treba učiti kako se voli Domovina i vjera.

Ako bismo htjeli na pravilan način razumjeti neke hadise Allahovog Poslanika a.s., u kontekstu njihovog povoda i okolnosti u kojima su izrečeni, razumjeti i revidirati naš odnos prema povratnicima koji su blagoslovljeniji od drugih jer žive u blagoslovljenim krajevima.

Tako su, naime, u hadisima spominjana Sirija i neka druga mjesta, ne zato što su sama po sebi sveta, nego što ih je Poslanik svojim riječima posvetio kada je kazao da su blagoslovljeni oni koji se u njima nastane.

Zapravo, s ciljem da sačuvaju islam u pograničnim zonama ili na granici, kako mi volimo kazati.

Prema ovim krajevima i ovim ljudima, ovoj malobrojnoj, ali odabranoj skupini, ova omladina iz Hercegovine pokazala je kako se treba odnostiti s poštovanjem i uvažavanjem.

(www.hayat.ba)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner