Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Obilježeno 26 godina od formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Obilježeno 26 godina od formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Nizom programa u petak, 16. novembra 2018. godine, na području Hercegovine obilježena je 26. godišnjica formiranja 4. korpusa A RBiH.

Brojne delegacije jedinstvene organizacije boraca, saveza ratnih vojnih invalida, unije veterana, porodica poginulih boraca i šehida, udruženja zlatnih ljiljana tim povodom posjetile su mostarske Šehitluke i učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća prisjetile se šehida koji su živote izgubili u borbi za odbranu države Bosne i Hercegovine.

Nakon Mostara delegacije su posjetile i šehidska mezarja u Jablanici, Konjicu a program je završio svečanom akademijom u Konjicu.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović koji je istakao da su presude haškog tribunala dale pečat i vremenu i događajima koji su se zbivali na ovom prostoru.

Muftija je naglasio da je vrijeme da naši redovi budu kako Kur'an časni kaže kao „bedem čvrsti“, da budemo čvrsti i jedinstveni u probosanskoj, državnoj, državntvornoj ideji opstojnosti i opstanka naše zemlje i našeg naroda.

"Večeras ovdje, upečatljivo je bilo ovo otvaranje. Upečatljiva je slika ove mladosti, ovih mladih ljudi koji su u miru heroji kao što su njihovi očevi i njihova braća bili u ratu. Ova mladost i svi mi ovdje zajedno dokazujemo da Bosna i Hercegovina ima budućnost i u to treba čvrsto vjerovati, za tu ideju treba izgarati", kazao je muftija.

Prisutnima se obratio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je u svom obraćanju, između ostalog, naveo da je 4. korpus zajedno sa drugim korpusima bio garant očuvanja države Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević, kao i ratni komandant 4. korpusa Armije RBiH general Mustafa Polutak. U okviru obilježavanja upriličen je i vjerski program na haremu Čaršijske džamije, te na Trgu državnosti “Alija Izetbegović”, kod Centralnog spomen-obilježja Konjic.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner