Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Dodjeljene vakufname vakifima Čaršijske džamije u Jablanici

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Dodjeljene vakufname vakifima Čaršijske džamije u Jablanici

Nakon predsjednika Medžlisa prisutne je poselamio muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović.

Muftija je naglasio da je izgradnja Čaršijske džamije generacijski projekat muslimana Jabalnice, pa i šire. Kazao je da mogu biti ponosni svi koji su pomogli da se projekat dovede do kraja. Iskazao je zahvalnost bivšem glavnom imamu Sulji ef. Cikotiću koji je vodio projekat izgradnje. Muftija je odao priznanje i zahvalio se aktuelnom glavnom imamu Ekrem ef. Hodžiću koji sa svojim timom imama uspješno vodi i razvija duhovni, odgojni i obrazovni život muslimana Jablanice. Rekao je da ga raduju lijepe vijesti iz Medžlisa Islamske zajednice Jablanica, posebno činjenica da su donji krajevi medžlisa dobili stalnog imama i da je na taj način obuhvaćen kompletan prostor mektebskom nastavom kao i dnevnim namazima.

Istakao je da naše džamije povezuju našu zajednicu u duhovnom i nacionalnom smislu, podstiču nas da čuvamo naš identitet. Mufija je posebno naglasio da kada su u pitanju temeljne stvari našeg naroda, pitanje budućnosti države, pitanje našeg jezika, identiteta, kulture, tradicije, običaja ne može biti razilaženja.

 “Ljudi se mogu različito određivati, ali moramo raspoznavati šta je naša bit, naša suština, naš put”, rekao je muftija.

Muftija je također iskazao zahvalnost vakifima koji su pomogli da ovaj veliki projekat gradnje Čaršijske džamije bude realizovan.

Na samom kraju pristupilo se dodjeli vakufnama i zahvalnica. Vakufname i zahvalnice su uručili muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović,, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Jablanica h. Ramiz Zahirović i glavni imam Medžlisa h. Ekrem ef. Hodžić. Poslije podjele vakufnama Medžlis Islamske zajednice Jablanica je organizovao ručak za sve zvanice i vakife čime je i završen ovaj lijepi i svečani događaj u Jablanici.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner