Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Novi saziv Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Mostar održao prvu radnu sjednicu

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Novi saziv Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Mostar održao prvu radnu sjednicu

Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Mostar u novom sazivu sinoć je održao prvu radnu sjednicu za mandatni period 2019-2023. god. Sjednicom je predsjedavao novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Džafer Alić.

Nakon analize i iznesenih prijedloga usvojeni su izvještaji o radu u 2018.god i plan rada Izvršnog odbora za tekuću 2019. god.

„Medžlis IZ-e Mostar u protekle dvije decenije je postigao zavidne rezultate i postigao visoke standarde svog poslovanja. Zadaća novog saziva Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Mostar, svih naših preduzeća, organa, ustanova i uposlenika, prije svega, ogleda se u potrebi očuvanja digniteta koji je Medžlis ostvario u našem društvu. Naša primarna obaveza i poslanje i dalje će ostati izgradnja  zajednice, naših džemata, naših mekteba, očuvanje, upravljanje, revitalizacija i unaprjeđenje vakufske imovine shodno zahtjevima vremena, preporukama i normativnim aktima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini“, kazao je novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora  Džafer Alić.

Na kraju sjednice članovi Izvršnog odbora su izrazili zahvalnost i dužno poštovanje Ramizu Jelovcu za rezultate ostvarene u periodu od 2003 -2018., koliko je Jelovac rukovodio radom Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Mostar, njegovim organima, tijelima i ustanovama.

(www.medzlismostar.ba)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner