Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti 44. Dani mevluda i zikra

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

44. Dani mevluda i zikra

Tradicionalna manifestacija „Dani mevluda i zikra" je godišnja vjersko-kulturna i turističko-rekreativna manifestacija, čije održavanje traje cjelih mjesec dana, počev od 10. aprila 2019. godine. Centralni događaj manifestacije je mevlud u blagajskoj tekiji na vrelu Bune koji se održava 4. maja.

U sadržaju manifestacije su i drugi kulturni, vjerski i turistički događaji poput koncerta duhovne muzike, predstavljanja stvaralaštva učenika bosansko-hercegovačkih medresa, promocije knjiga, tribina, gostovanja eminentnih učača Kur'ana i mevluda, te pročelnika sufijsko-derviških tarikata i ljubitelja tesavufa.

Centralnoj manifestaciji mevluda prisustvuje preko trideset hiljada gostiju stoje čini najmasovnijom vjerskom manifestacijom na području cijele Hercegovine.

Programima ove manifestacije, iz godine u godinu, prisustvuje sve veći broj kako domaćih tako i inozemnih gostiju, što kod svih struktura vjerskog, kulturnog, turističkog, prosvjetnog i društveno-političkog života izaziva interes i pažnju.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner