Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Održan aktiv vjeroučitelja i stručni seminar

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Održan aktiv vjeroučitelja i stručni seminar

U srijedu, 28. augusta 2019. godine, održan je aktiv vjeroučitelja sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i stručni seminar. Prisutni su bili i vjeroučitelji iz Kantona 10 i Zapadnohercegovačkog kantona, koji teritorijalno pripadaju Muftiluku mostarskom.

Na samom početku prisutnim se obratio rukovodilac Službe za vjerske poslova Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce, koji je prenio selame muftije mostarskog mr. Salem ef. Dedovića i istakao da je nastava islamske vjeronauke važan segment misijskog rada i programa Islamske zajednice. Rekao je i da muftijstvo prepoznaje učešće vjeroučitelja u realizaciji vjerskih aktivnosti u džematima, što se pozitivno odražava na vjerski život.

Zatim su šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Nezir Halilović i savjetnik za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Mostar dr. Ahmed Husić govorili o novom Nastavnom planu i programu islamske vjeronauke za osnovnu i srednju školu sa definisanim ishodima učenja.

Na kraju seminara je održana i stručna radionica.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner