Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti U Mostaru počela manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

U Mostaru počela manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“

01

Manifestaciju o Allahovom Poslaniku „Uzor si mi, Poslaniče“ koji tokom mjeseca rebiu-l-evela realiziraju institucije Islamske zajednice u Mostaru sinoć je u Studentskom hotelu svečano otvorio glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić.

Okupljenim vjernicima ef. Maksumić je predstavio dvadesetak planiranih programa koji će se održati u svim mostarskim džematima. Uz mostarske imame realizirat će ih aktivisti Info servisa, mreže mladih Mostarskog muftijstva, Odjela za brak i porodicu, Kulturno edukativnog centra za ženu „Sehara“, Centra za učenje Kur’ana i Karađoz-begove medrese.

U programima manifestacije planirano je desetak mevludskih svečanosti, promocije knjiga, tribine, prigodna predavanja, posjete ustanovama od društveno-socijalnog značaja, osnovnim i srednjim školama kao i afirmacija univerzalnih poruka islama na mostarskim ulicama.

Centralna mevludska svečanost, na kojoj će biti prezentirani rezultati literarnog konkursa raspisanog za učenike srednjih škola i studente Univerziteta „Džemal Bijedić“, bit će upriličena u Sinan pašinoj džamiji u petak 8.novembra poslije jacije namaza. Manifestacija će biti zatvorena koncertom ilahija i kasida 27. Novembra u Narodnom pozorištu.

Programi su, kako je to naglasio ef. Maksumić, organizirani ciljano kako bi Muhamed a.s. bio uzor vjernicima u organizaciji njihovog života. „Nadam se da ćemo ovim programima još više probuditi ljubav prema Poslaniku koja će nas potaknuti da izučavamo njegov život i na taj način izvučemo pouke i poruke koje će naš svakodnevni život, i profesionalni i porodični učiniti ljepšim i ugodnijim“, poručio je ef. Maksumić. U programu svečanog otvorenja manifestacije učestvovali su članovi Info servisa i horovi Medžlisa IZ-e Mostar i Karađoz-begove medrese.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner