Sun04182021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti U Jablanici održana promocija knjige “Riječ nade”

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

U Jablanici održana promocija knjige “Riječ nade”

U utorak, 5. novembra 2019. godine, u Čaršijskoj džamiji u Jablanici održana je promocija knjige “Riječ nade”, autora mr. Salem-ef. Dedovića, muftije mostarskog.

Promocija je upriličena u okviru manifestacije “Volimo te naš poslaniče”, koju Medžlis Islamske zajednice Jablanica organizuje povodom mjeseca rebiu-l-evvela.

O knjizi su, pored autora, govorili rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham-ef. Puce i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jablanica Ekrem-ef. Hodžić.

Promotori su istakli da se u knjizi nalaze misli i govori koji su nastajali u različitim prilikama i različitim povodima, a bilo ih je i radosnih i tužnih, u vremenu dok je autor obavljao dužnost glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar, a kasnije i muftije mostarskog.

Naglašeno je da knjiga pored vjerskih tumačenja, savjeta i poruka, predstavlja svjedočanstvo jednog vremena, rada i aktivnosti Islamske zajednice u tom periodu na području Muftiluka mostarskog.

U svom obraćanju muftija je govorio i o važnosti mjeseca rebiu-l-evvela i ustrajnosti na putu činjenja dobrih djela.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner