Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Održan aktiv vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Održan aktiv vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola

U srijedu, 22. januara 2020. godine, održan je aktiv vjeroučitelja sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona. Prisutni su bili i vjeroučitelji iz Kantona 10 i Zapadnohercegovačkog kantona, koji teritorijalno pripadaju Muftiluku mostarskom.

Rukovodilac Službe za vjerske poslova Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce  je na samom početku izrazio riječi dobrodošlice i prenio selame muftije mostarskog mr. Salem ef. Dedovića. Zatim je savjetnik za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Mostar dr. Ahmed Husić govorio o rezultatima PISSA testiranja za BiH, stručnim kompetencijama nastavnika i vještinama, znanjima i postignućima učenika u nastavi islamske vjeronauke u kontekstu PISSA preporuka i zaključaka za BIH od strane Evropske komisije. Prisutnim se obratio i šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Nezir Halilović.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner