Fri04232021

Last updateFri, 23 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Konkurs za upis učenika u I (prvi) razred u školskoj 2020/21. godini

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Konkurs za upis učenika u I (prvi) razred u školskoj 2020/21. godini

Na sjednici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini usvojene su izmjene i dopune Pravilnika o upisu učenika u prvi razred medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Online sjednica je održana 23. aprila 2020. godine. 
Usvojene izmjene i dopune odnose se na realizaciju prijemnog ispita za novu generaciju softa u našim medresama. 
Prema usvojenim izmjenama i dopunama, osnivač medresa u Bosni i Hercegovini – Rijaset Islamske zajednice, omogućio je kandidatima online prijemni ispit.
Omogućeno je medresama da organizuju online upis kandidata i provedu pojednostavljene procedure prijema dokumenata kandidata, te njihovog bodovanja. 
Kandidati će biti dužni dostaviti svoju dokumentaciju online putem, a bodovanje iste izvršit će se bez polaganja testa iz općeg znanja, te provjere iz učenja Kur'ana, kako je to bila dosadašnja praksa. 
U narednom periodu bit će objavljen konkurs za upis učenika, nakon čega će svim kandidatima biti dostupna odgovarajuća aplikacija za upis.
 
Konkurs za upis učenika u I (prvi) razred u školskoj 2020/21. godini

Uz prijavu na konkurs za upis u prvi razred medrese potrebno je dostaviti sljedeće dokumente:
1. Zahtjev za upis (Preuzeti ovdje)
2. Svjedodžbu o završenom IX, odnosno završnom razedu osnovne škole,
3. Uvjerenje o uspjehu u VI, VII I VIII razredu, odnosno uvjerenje o uspjehu u tri razreda koji prethode završnom razredu osnovne škole,
4. Izvod iz Matične knjige rođenih, 
5.Uvjerenja, diplome i priznanja sa takmičenja.    

Konkurs za prijem učenika u prvi razred medresa možete preuzeti ovdje.
ZAHTJEV ZA UPIS_ 2020/21 – preuzeti ovdje.

Dokumentaciju za upis u Karađoz-begovu medresu možete dostaviti lično u Medresu, od 1.6.2020. godine do 20.06.2020. godine, u vremenu 9-14 sati, poslati putem pošte na adresu:
KARAĐOZ-BEGOVA MEDRESA U MOSTARU, SJEVERNI LOGOR BB, 88 000 MOSTAR, ili elektronski na mail: medresamostarupis@gmail.com

Dodatne informacije možete dobiti na našim zvaničnim stranicama: www.medresamostar.com, Facebook: Karađoz-begova medresa (official), kao i putem telefona: 036/550-920 ili 550-924.

 

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner