Thu07182019

Last updateTue, 16 Jul 2019 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Horovi "Ayman" i "Sejfullah" gosti manifestacije "Ramazan u Bosni"

Horovi "Ayman" i "Sejfullah" gosti manifestacije "Ramazan u Bosni"

Drugi dan manifestacije "Ramazan u Bosni" učešće su uzeli članovi ženskog hor Ayman omladinskog kruga pri Medžlisu Iz Konjic i naš Benjamin Mušinović recitacijom pjesama Muse Ćazima Ćatića. 
Predavač druge večeri manifestacije bio je mr. Mirza Mešić, zagrebački imam. On je bh javnosti postao posebno blizak preko nastupa u emisijama HRT-a u kojima je kroz osvrte na aktuelna dešavanja postao svojevrsni hit na društvenim mrežama.
Mr. Mešić je u svom nadahnutom izlaganju govorio o omladini, o izazovima koji stoje pred njima. Zahvalio se organizatorima Manifestacije za poziv na učešće u ovoj manifestaciji čime je Rijaset IZ u BiH, odnosno matica, pokazala da nije zaboravila svoju dijasporu u Hrvatskoj.
 
Predavač se posebno osvrnuo na incijativu Preporoda da ovaj ramazan, odnosno godina, bude godina borbe protiv jedne od najvećih savremenih pošasti-kladionica.
 
Treću večer ove manidestacije gosti su bili članovi hora "Sejfullah" iz Konjica.