Sat08152020

Last updateMon, 10 Aug 2020 11am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Predstavljen "Kur'an s prijevodom" Nurke Karamana

Predstavljen "Kur'an s prijevodom" Nurke Karamana

U Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic, sinoć je u okviru off programa 11. tradicionalne manifestacije “Večeri duhovne muzike/iskustva BH-a višeglasja”, predstavljen “Kur’an s prijevodom Nurke Karamana”.

O prijevodu su govorili prevoditelj Nurko Karaman, prof. Zijad Ljevaković, književnik Hadžem Hajdarević i izdavač Mustafa Bećirović.

Na samom početku programa odlomak iz KUR”ANA je proučio Alija ef. Drkić, imam Vardarčke džamije u Konjicu, a prisutnim gostima i publici riječi dobrodošlice su iskazali Benjamin Mušinović, direktor Ustanove Narodni univerzitet Konjic u Konjicu i Refik ef. Delić, glavni imam MIZ-e Konjic.

Organizator manifestacije: Ustanove Narodni univerzitet Konjic u Konjicu u saradnji sa partnerima završnicu projekta “Večeri duhovne muzike/iskustva BH-a višeglasja” najavljuje za 15. 10. 2018. godine kada će cjelovečernji program prirediti Hor ”Sejfullah” Konjic.