Fri08232019

Last updateMon, 19 Aug 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Održana Izborno konstituirajuća Skupština Medžlisa IZ-e Konjic

Održana Izborno konstituirajuća Skupština Medžlisa IZ-e Konjic

U subotu, 22.12.2018. godine u prostorijama Galerije konjičke medrese održana je Izborno-konstituirajuća sjednica novoizabranih zastupnika u Skupštinu Medžlisa IZ-e Konjic. Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik IO Medžlisa IZ-e Konjic dr. Emir Duranović, koji se zahvalio na odazivu delegatima Skupštine te poželio hajirli rad delegatima i onima koji će na istoj biti izabrani u  Izvršni odbor Medžlisa na period od 4 godine. Potom je izabrano radno predsjedništvo Skupštine koje su činili: Džemail Ćibo predsjedavajući, Kenan Greda, zamjenik.

Predsjedavajući je upoznao članove sa nadležnostima Skupštine i konstatovao da je od 52 člana prisutno njih 44. Izbore članova Izvršnog odbora proveo je birački odbor u sastavu hfz Ruhid ef. Nezir, Ferid Perva i Benjamin Šišić.

Nakon glasanja od ponuđenih trideset kandidata njih 12 izabrano je u novi saziv Izvršnog Odbora Medžlisa IZ-e Konjic.

Glavni imam je član odbora po položaju. Zastupnicima se potom obrati i glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic Refik ef. Delić koji je čestitao na izboru i kazao da njihov izbor u skupštinu Medžlisa govorio  njihovom dosadašnjem radu za zajednicu i da su kao takvi prepoznati u svojim džematima. Zahvalio se za taj trud i rad i izrazio uvjerenje da će taj rad biti nastavljen. Predsjedavajući Skupštine nakon objave rezultata je čestitao izabranima i kazao da ćemo svi zajedno bez obzira bili izabrani ili ne raditi za dobrobit zajednice kao i do sada.

Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Konjic za period 2018-2022. godina čine:

-Greda Kenan,

-Hebibović Fadil,

-Macić Rifat,

-Novalić Đemo,

-Masleša Hamo,

-Faladžić Adnan,

-Hodžić Husein,

-Kemal Šoljić

-Rožajac Lamija

-Drkić ef. Alija

-Pindžo ef. Ćamil i

-Bubalo ef. Amer.

Na narednoj sjednici Izvršnog odbora, novoizabrani članovi će između sebe izabrati predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Konjic. Kuriozittet ovog saziva Izvršnog odbora je da je po prvi put u Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Konjic izabrana i jedna žena.