Fri08232019

Last updateMon, 19 Aug 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Za predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Konjic izabran Adnan Faladžić

Za predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Konjic izabran Adnan Faladžić

U utorak 29. januara 2019. godine na konstituirajućoj sjednici novoizabranog saziva Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Konjic za predsjednika Izvršnog odbora izabran je g. Adnan Faladžić. 

Konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora MIZ Konjic prisustvovali su svi članovi izvršnog odbora:Glavni imam Refik ef Delić, Greda Kenan, Hebibović Fadil, Macić Rifat, Novalić Đemo, Masleša Hamo, Faladžić Adnan, Hodžić Husein, Kemal Šoljić, Rožajac Lamija, Drkić ef. Alija, Pindžo ef. Ćamil i Bubalo ef. Amer.

Do izbora novog predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ Konjic konstituirajuću sjednicu je prema  Pravilniku o radu izvršnih odbora vodio najstariji član ovog saziva Izvršnog odbora g. Hamo Masleša koji je na početku sjednice čestitao izabranim članovima Izvršnog dobora Medžlisa IZ-e Konjic na mandatima koje su dobili glasovima Skupštine. Čestitke je uputio i glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic Refik ef. Delić. Posebno čestitke izrazili su Ljeljak Rožajac Lamiji prvoj ženi koja je izabrana u Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Konjic u dugoj historiji njegovog postojanja.

Izabrani predsjednik, Faladžić Adnan po izboru se zahvalio svima na ukazanom povjerenju i istakao da je čast ali i obaveza da se bude predsjednik IO-a,te da će nastojati pružiti svoj maksimum na funkciji predsjednika Izvršnog odbora u naredne četiri godine.

 

Adnan Faladžić rođen je 19.08.1974.godine u Konjicu. 2002. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.


RADNO ISKUSTVO:
2003-2005 Oblo Commerce Konjic, šef računovodstva,
2005-2009 Merkur-DC Konjic/MIMS grupacija-rukovodilac sektora finansija,
2009-2015 Služba zapošljavanja HNK-rukovodilac Biroa rada Konjic,
Od 2015. godine ministar finansija u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona.


STRUČNO USAVRŠAVANJE:


Po završetku akademskog studija, od 2003. godine certificirani računovođa.


DRUGE KOMPETENCIJE, DRUŠTVENO-POLITIČKI ANGAŽMAN I REZULTATI:


2008-2012 nakon Lokalnih izbora, voljom i podrškom građanki i građana konjičke opštine obnašao dužnost općinskog vijećnika.


Od 2009. godine stalni član IO Medžlisa IZ Konjic.


Oženjen je i ponosni otac dvoje djece, djevojčice i dječaka..