Fri08232019

Last updateMon, 19 Aug 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Održan sastanak imama i seminar na temu: "...timski rad i donošenje odluka"

Održan sastanak imama i seminar na temu: "...timski rad i donošenje odluka"

U ponedjeljak, 18.03.2019. godine s početkom u 09 sati u Galeriji konjičke medrese održan je redovni mjesečni sastanak imama Medžlisa Islamske zajednice Konjic. Sastanak je vodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić, a dnevni red  sastanka činile su pripreme za mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ-e Konjic (završni ispiti, sportski susreti, mektebska akademija), pripreme za dolazak mubarek mjeseca ramazana te druga tekuća pitanja.

Nakon održanog sastanka počeo je seminar na temu: "Rukovođenje sastanka, umijeće komuniciranja, timski rad i donošenje odluka" koji vodi TRENER/KONSULTANT VALDET PEŠTALIĆ.

CILJEVI RADIONICE:
Predstavljanje temeljnih načela poslovnog komuniciranja i rukovođenja sastanka; vještina i strategija neophodnih za kvalitetnu komunikaciju i vođenje sastanaka i poslovne korespodencije  Predstavljanje značaja i tehnika timskog rada i donošenja odluka za pojedinca i organizaciju


Predstavljanje uloge i značaja timskog upravljanja „učećom organizacijom“ u dinamičnom okruženje i vremenu promjena/kriza


SPECIFIČNI CILJEVI:
Na kraju treninga učesnici vladaju novim znanjima, vještinama i radnim pristupom.
Stečenom edukacijom se stvaraju pretpostavke za kvalitetnije i efikasnije timsko rukovođenje za grupu i pojedince koji su spremni da unaprijede svoj rad i da se kvaliteno predstave ili pozicioniraju u javnosti i odgovore zahtjevima dinamičnog okruženja.


METODOLOGIJA:
Interaktivni pristup (fokus je na grupi; trener radi na prenošenju, razmjeni i unapređenju znanja i vještina polaznika seminara; kombinuju se prezentacije, radionice, diskusije, iznošenje vlastitih iskustava...).
Dinamiku rada sa grupom trener prilagođava zahtjevima i potrebama polaznika a sve u cilju postizanja što boljih rezultata

PROGRAM RADA RADIONICE

10:00 - 10:15 Plenarno Uvodno predstavljanje
10:15 – 10:45 Prezentacija Rukovođenje sastanka
10:45 - 12:00 Prezentacija +
Radionica

Umijeće komuniciranja – Tajne uspješnog
komuniciranja

12:00 - 12:30 Pauza za namaz i osvježenje
12:30 – 13:30 Prezentacija Timski rad i Donošenje odluka
13:30 – 14:30 Radionica Timski rad i Donošenje odluka
14:30 – 15:00 Evaluacija