Fri08232019

Last updateMon, 19 Aug 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Održana Večer Kur'ana u Konjicu

Održana Večer Kur'ana u Konjicu

2. aprila 2019. godine, u Gradskoj džamiji u Konjicu, održana  je "Večer Kur'ana". Tim programom kao centralna svečanost na području Medžlisa islamske zajednice Konjic, obilježena je mubarek noć Lejletu-l-miradž.

Selame i riječi dobrodošlice na početku programa mnogobrojnim džematlijama iskazao je Refik ef. Delić, glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic.

„Naše zadovoljstvo je večeras posebno što ovu mubarek noć obilježavamo zajedno sa našim prijateljima iz Karađoz-begove medrese. Još veće zadovoljstvo osjećamo jer znamo da deset učenika koji završavaju ove godine Karađoz-begovu medresu dolazi upravo sa područja Konjica. Drago mi je da mubarek noć Lejletu-l-miradž obilježavamo učenjem Kur'ana, tom najljepšom duhovnom sofrom, a večeras će nas učenjem Kur'ana počastiti ovogodišnji maturanti, kao i diplomanti Karađoz-begove medrese“ – rekao je glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic.

Odlomke Časnog Kur'ana u mubarek noći učili su: maturant Anis Kafadar, te diplomanti Medrese Mustafa ef. Čolakhodžić, Arnel ef. Demirović, Muhamed Mujkić, Džafer Čelenka, hfz. Kasim Čelenka, hfz. Jusuf Bećoja i hfz. Špendi Fidani.

Vazi-nasihat je održao profesor Suljo Cikotić, pomoćnik direktora za Internat Karađoz-begove medrese.

„Neka Allah, dž.š., ovaj večerašnji skup natkrije Svojom milošću i Svojim oprostom, da podari bereket u našem vremenu i u našem zdravlju, te imetku i našim porodicama, a to je ono što čini naš dunjaluk smislenim. Naš dolazak ovdje i naše druženje sa Allahovim govorom nije ništa drugo do naša ljubav prema Kur'anu i prema odabranom mjesecu redžebu – vjesniku mjeseca ramazana. Hvala vam, draga braćo i sestre, što ste došli ovdje, da podržite mladost Karađoz-begove medrese, koja korača stazama Kur'ana u nadi da budu i ilumli i kalemli“ – poručio je profesor Cikotić.

Program je završen dovom koju je proučio hafiz Ruhid Nezir.