Thu08222019

Last updateMon, 19 Aug 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa HAFISKA DOVA HAFIZU KERIMU NUHANOVIĆU

HAFISKA DOVA HAFIZU KERIMU NUHANOVIĆU

U srijedu 24. aprila 2019. godine, iza ikindija namaza, u Gradskoj džamiji u Konjicu, proučena je hafiska dova hafizu Kerimu Nuhanoviću, maturantu Gazi Husrev-begove medrese.

Hafiz Kerim Nuhanović, sin Ahmeta i Fatime iz Konjica, rođen je u Konjicu 18. septembra 2000. godine. Gazi Husrev-begovu medresu upisao je školske 2015/2016. godine. Hifz je učio pred muhaffizom hfz. Ruhid-ef. Nezirom. Polaganje hifza je trajalo od 29. marta do 11. aprila 2019. godine pred hafiskom komisijom: hadži-hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik; mr. hafiz Mensur-ef. Malkić i hadži-hafiz Haso-ef. Popara, član.

Organizator hafiske dove bio je Medžlis Islamske zajednice Konjic, te se na početku programa prisutnima kratko obratio Refik-ef. Delić, glavni imam MIZ-e Konjic a zatim i hfz. Aid-ef. Tulek, izaslanik mostarskog muftije. Nakon učenja ašereta koja su učili prisutni hafizi, i učenja kratkih sura koje je proučio novi hafiz Kerim-ef. Nuhanović, hafisku dovu proučio je muhaffiz Ruhid-ef. Nezir. Nakon hafiske dove prisutnima se obratio izaslanik Reisu-l-uleme hfz. mr. Mesnur Malkić koji je prenio selame i čestitke Reisu-l-uleme, a potom održao prigodan vaz i uručio diplomu i hediju Rijaseta IZ-e u BiH, novom hafizu Kerim-ef. Nuhanović

 

 

Više fotografija na FB profilu LINK