Fri08072020

Last updateTue, 04 Aug 2020 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Najava: Promocija knjige "Riječi nade" u Konjicu

Najava: Promocija knjige "Riječi nade" u Konjicu

U okviru manifestacije "Dani tradicionalnih mevluda 2019.", u utorak 9. jula 2019. godine u avliji Gradske džamije u Konjicu, s početkom u 21 sat, bit će održana promocija knjige mostarskog muftije mr. Salem ef. Dedovića "Riječi nade". O knjizi će govoriti promotori: doc.dr. Zehra Alispahić, dr. Abdulgafar Velić i mr. Ahmed Hatunić.

O knjizi je nakon promocije iste u Mostaru, profesorica na Fakultetu islamskih znanosti u Sarajevu doc.dr. Zehra Alispahić, između ostalog kazala:
 
''Ovo je knjiga koja podiže standarde u retoričkom i sadržajnom smislu. Ona je refleksija Hercegovine, hercegovačkog čovjeka, kamena i Neretve. Pulsira životom ovog područja i ispunjava sve standarde koje vjerski lider ovom knjigom postavlja. Poslije ove knjige u komunikološkom smislu ništa neće biti isto na ovim područjima, jer knjiga diže standarde i pokazuje kako da se govori, radi i priprema govor, te kako bi se trebalo komunicirati s javnošću, a istovremeno bili lider vjerske zajednice i osjećati svaki damar ovog prostora."