Fri04232021

Last updateMon, 19 Apr 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Potpisan protokol o saradnji za izgradnju mesdžida na Čelini

Potpisan protokol o saradnji za izgradnju mesdžida na Čelini

U utorak, 14.04.2020. godine u Sarajavu, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Konjic, g-din Adnan Faladžić i glavni imam Refik ef. Delić potpisali su protokol o saradnji za izgradnju mesdžida na Čelini, sa g-din Mahmoud Aly, direktorom organizacije "RED CRESCENT SOCIETY FOR U.A.E."-Ured za BiH. Sastanku su prisustvovali i prof.dr. Ahmed A. El Sayed, hidro-inženjer i nadzorni organ ispred Organizacije, te šef odjela za projekte Omerović Selma.

 

Medžlis Islamske zajednice Konjic zajedno sa džematlijama pokrenuo je aktivnosti oko obnove i sanacije mesdžida na Čelini. Mesdžid je izgrađen, sada već davne1970. godine sredstvima džematlija. Vremenom je oštećen, dotrajao i oronuo i zbog toga je neophodna njegova potpuna sanacija. Vrijedne džematlije Čeline već su uradile pripremne radove za njegovu sanaciju, a u narednom periodu slijedi potpisivanje ugovora sa izvođačem radova. Početak radova planiran je za 20. april 2020. godine.

Trenutno stanje mesdžida na Čelini

Molimo Uzvišenog Allaha da pomogne one koji podižu i održavaju njegove mesdžide! Amin!