Sun08182019

Last updateTue, 13 Aug 2019 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Finalno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta

Finalno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta

Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu u nedjelju, 31. maja, održano je XVII Finalno mektebsko takmičenje. 

Otvaranje manifestacije upriličeno je u 10:30h. Takmičenje je održano u kategorijama:kiraet mlađi uzrast, kiraet stariji uzrast i test općeg znanja (Ilmihal i tedžvidska pravila). 

Prvo mjesto u kategoriji test općeg znanja sa još tri takmičara (sa istim brojem bodova) podjelila je naša Mujala Merima, predstavnica Medžlisa IZ-e Konjic koja je učešće na takmičenju na nivou Rijaseta obezbijedila pobjedom na takmičenju na nivou muftijstva Mostarskog koje je na ovom takmičenje osvojilo ekipno  prvo mjesto.

Vezani linkovi: 

 Mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ-e Konjic

 Mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva mostarskog

Finalno mektebsko takmičenje 2014: Prvo mjesto Mostarskom muftijstvu

 

 

 

Na finalnom mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta, u organizaciji Vjerskoprosvjetene sllužbe IZ, održanom 31. maja na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu prvo mjesto s najviše bodova osvojilo je Mostarsko muftijstvo. Drugo mjesto je osvojilo Tuzlansko, a treće Travničko. U pojedinačnom takmičenju prvo mjesto iz kategorije kiraeta za mlađi uzrast osvojila je Selma Keserović iz Zavidovića, čiji je muallim Emir-ef. Bečić, drugo Rukajja Konjarić iz Jablanice, muallim Mesud-ef. Ćosić, treće Išerić Abdullah i z Sarajeva, muallim hfz. Sadrudin-ef. Išerić.


Iz kiraeta za stariji uzrast prvo mjesto pripalo je Esmi Karhodža, čiji je muallim Aljo-ef. Cikotić. Drugo mjesto je osvojio Selsebil Hasanbašić iz Tuzle, mullim Muamer-ef. Hasanbašić, a treće Bislimi Hulija iz Mostara, muallim Ćamil-ef. Alić.
Iz testa općeg znanja prvo mjesto su osvojila četiri takmičara. što je presedan u dosadašnjem takmičenju: Muzaferović Benjamin - muallim Muhamed-ef. Begić, Mujala Merima - muallima Admira Jusufović, Adilović Ajla - muallim Hidajet-ef. Polovina i Ahmetović Eldin - muallim Džemal-ef. Softić. 
Svim učesnicima dodijeljene su novčane nagrade, dok su posebne nagrade dobili takmičari koji su osvojili prva tri mjesta iz svih kategorija, zajedno s muallimima. Takmičenje je vodio Zijad-ef. Suljić iz Vjerskoprosvjetne službe IZ. Na početku programa prisutnima se obratio Ibrahim Begović ispred organizatora takmičenja Vjerskoprosvjetne službe IZ.

Na kraju programa predavanje je održao muftija sarajevski Enes-ef. Ljevaković kao izaslanik reisu-l-uleme. I ove godiine pokrovitelji manifestacije bila je Fondacija "Bošnjaci" i Hasan Atl ispred Ureda za vjerska pitanja Dijaneta.


Detaljnije rezultate takmičenja možete pogledati u slijedećem broju Preporoda.