Wed09182019

Last updateTue, 10 Sep 2019 1pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Reisu-l-ulema primio zvaničnike Australije i Irana

Reisu-l-ulema primio zvaničnike Australije i Irana

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas nerezistentnog ambasadora Australije u BiH  Davida Stuarta.Reisu-l-ulema je australijskom ambasadoru prenio utiske  o svojoj nedavnoj posjeti bošnjačkim džematima u Australiji. Naglasio je da   Bošnjaci u Australiji uživaju sva prava i uspješno se integrišu u australijsko društvo.

Ambasador Stuart je istakao da su različitosti u etničkom, kulturnom i vjerskom pogledu,  prednost australijskog društva i da dolazak useljenika u Australiju, čija je brojka oko 200 hiljada godišnje, nema ekonomske posljedice za tu zemlju.

Reisu-l-ulema je zahvalio Vladi Australije što je omogućila da se i bošnjačke zajednice uspješno razvijaju i napreduju u Australiji.

Ambasador Australije se interesirao i za historijat, strukturu i aktivnosti Islamske zajednice u BiH, saradnju s drugim vjerskim zajednicama i odnos države prema vjerskim zajednicama, o čemu ga je izvijestio Reisu-l-ulema.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas i Mahmouda Hedarija, direktora odsjeka za Sjevernu i Istočnu Evropu pri MVP Irana i Seyeda Hosseina Jarabija,  ambasadora Islamske Republike Iran u BiH. 

Gospodin Hedari je poželio  Reisu-l-ulemi  uspješno vođenje i rad na čelu Islamske zajednice sa željom da mir i prosperitet u Bosni i Hercegovini budu nada za bolju budućnost za sve njene žitelje.

 

Reisu-l-ulema je zahvalio na toplim željama  kao i na izraženoj spremnosti sagovornika  za dobru i uspješnu saradnju, kao i na pomoći Islamskoj zajednici od strane Ambasade, Vlade i naroda Irana, naročito u poslijeratnoj obnovi.

www.rijaset.ba