Sat07202019

Last updateTue, 16 Jul 2019 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Održana druga vanredna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Održana druga vanredna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Danas, 21.aprila 2015.g.,  je održana druga vanredna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je informirao članove Rijaseta da je prihvatio ostavku dr. Amira Karića na mjesto direktora Uprave za obrazovanje i nauku zbog njegovog angažmana na mjesto profesora na Univerzitetu u Tuzli. Rijaset je iskazao zahvalnost i odao priznanje dr. Amiru Kariću na njegovom dosadašnjem uspješnom angažmanu i zaželio mu uspjeh u njegovom budućem radu.

Reisu-l-ulema je informirao članove Rijaseta da je obavio konsultacije te da će za novog direktora Uprave za obrazovanje i nauku predložiti Saboru imenovanje prof. dr. Enesa Karića, profesora na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu.

Na sjednici je donesena odluka o davanju saglasnosti za imenovanje prof. dr. Zuhdije Hasanovića za dekana Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu, utvrđen je Prijedlog plana upisa učenika u prvi razred medresa Islamske zajednice u BiH za 2015/2016 školsku, te donesena Odluka o izgledu i sadržaju svjedodžbe i diplome za učenike medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Donesena je odluka o imenovanju Ibrahima Begovića za glavnog urednika Takvima za 2016. godinu i prihvaćen Izvještaj Konkursne komisije za javni konkurs za grafičko oblikovanje znaka i logotipa.