Fri09202019

Last updateThu, 19 Sep 2019 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Reisu-l-ulema uputio telegram saučešća povodom smrti bivšeg iranskog predsjednika

Reisu-l-ulema uputio telegram saučešća povodom smrti bivšeg iranskog predsjednika

Sarajevo, 11. januar 2017. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović jučer se upisao u knjigu žalosti koja je u iranskoj ambasadi u Sarajevu otvorena nakon smrti bivšeg iranskog predsjednika Alija Akbarija Hashemija Rafsanjanija. On je istakao da je Rafsanjani ostavio dubok trag na muslimane u BiH, posebno imajući u vidu da je on lično bio čovjek koji je pomagao opstanak u ovim krajevima, ali i oporavak BiH te je pozvao da on ostane uzor svim dobrim ljudima i to u onome što je činio za Iran i BiH.

11 01 2016 02 reis saucesce iran

Reisu-l-ulema je također dan ranije tim povodom uputio i telegram saučešća iranskoj ambasadi u BiH. „Predsjednik Rafsanjani bio je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i našeg naroda, što mi ne možemo zaboraviti. Molimo da izraze saučešća u moje ime i u ime Islamske zajedncie prenesete rukovodstvu IR Iran i prijateljskom iranskom narodu“, stoji između ostalog u telegramu reisu-l-uleme Kavazovića.